Till Norrmejerier startsida
Nykokta musslor med potatis och blekselleri

Nykokta musslor med potatis och blekselleri

Höst är härlig musseltid. Festa på en hel kastrull med nykokta blåmusslor, potatis och selleri. Bra ”pratmat”, som man blir precis lagom mätt på.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 stjälkar blekselleri
  • 4–6 kokta potatisar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 påse färska musslor, 1 kg
  • 1 dl vitt vin
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde

Gör så här

Skala och finhacka lök, vitlök och blekselleri. Fräs alltsammans med den kokta potatisen i smör i en kastrull. Skölj musslorna och kolla att de är ordentligt stängda. Lägg musslorna i kastrullen och slå först på vin och sedan grädde. Lägg på locket och låt alltsammans koka i 5–6 minuter eller tills alla musslor öppnat sig ordentligt. Servera musslor, spad och grönsaker i djupa fat.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.