Indisk gryta med massor av smak, härligt sätt att använda vår matiga grillost Norrloumi.
Mängd: 4
Hittar du inte vitlökspuré och ingefärapuré så kan du ta 4 vitlöksklyftor och 1 tumme ingefära och mixa med 1 msk vatten. Dela den gröna chilin i mindre bitar, lägg spenaten, chilin och cashewnötter i en kastrull Tillsammans med 1 msk smör och svetta på låg värme tills spenaten är helt mjuk. Ungefär 3 min. Mixa allt tll en slät smet och ställ åt sidan. Stek nejlikor, kanelstång och kardemumma med 1 msk smör på medelvärme i 3 min. Finhacka rödlök och häll i med kryddorna tillsammans med vitlöken och ingefäran. Stek vidare tills löken mjuknat. Vill man imponera, så kan man skala tomaten, annars hacka den bara fint och stek tillsammans med löken i 5 min. Tillsätt garam masala och stek vidare i 3 min. Har du hittat kasuri methi så krossa bladen och lägg i, annars hoppa över det. Dra av från värmen, vänd i spenatmixen och tillsätt grädden. Salta som du vill, ge ett uppkok men koka inte för länge då blir grytan brun och tråkig! Dela osten i kuber och stek i smör på medelvärme utan att den får färg, vänd i spenaten, droppa över mer grädde och servera gärna med en löksallad! Löksallad 2 st röda lökar 1 st citron 1 st chilipulver (gärna från Kashmir) 10 kvistar mynta 1 bunt koriander 1 msk olja Salt Skiva löken och lägg i en skål. Kläm över saften från citronen, salta lite försiktigt, pudra över chilipulvret och häll på oljan. Blanda. Plocka och hacka örterna grovt, vänd ner och servera direkt.