Till Norrmejerier startsida
Palak paneer

Palak paneer

Indisk gryta med massor av smak, härligt sätt att använda vår matiga grillost Norrloumi.

Mängd: 4

3/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 500g spenat
  • 1 st grön chili
  • 10 st naturella cashewnötter
  • 8 st nejlikor
  • 1 st kanelstång
  • 4 st grön kardemumma
  • 1 msk garam masala
  • (1/2 msk kasuri methi)
  • 1 st röd lök
  • 1 msk ingefärapuré
  • 1 msk vitlökspuré
  • 1 1/2 dl Norrmejerier® Matlagningsgrädde
  • 2 st paket Norrmejerier® Norrloumi
  • 3 msk Norrmejerier® Smör
  • Salt

Gör så här

Hittar du inte vitlökspuré och ingefärapuré så kan du ta 4 vitlöksklyftor och 1 tumme ingefära och mixa med 1 msk vatten. Dela den gröna chilin i mindre bitar, lägg spenaten, chilin och cashewnötter i en kastrull Tillsammans med 1 msk smör och svetta på låg värme tills spenaten är helt mjuk. Ungefär 3 min. Mixa allt tll en slät smet och ställ åt sidan. Stek nejlikor, kanelstång och kardemumma med 1 msk smör på medelvärme i 3 min. Finhacka rödlök och häll i med kryddorna tillsammans med vitlöken och ingefäran. Stek vidare tills löken mjuknat. Vill man imponera, så kan man skala tomaten, annars hacka den bara fint och stek tillsammans med löken i 5 min. Tillsätt garam masala och stek vidare i 3 min. Har du hittat kasuri methi så krossa bladen och lägg i, annars hoppa över det. Dra av från värmen, vänd i spenatmixen och tillsätt grädden. Salta som du vill, ge ett uppkok men koka inte för länge då blir grytan brun och tråkig! Dela osten i kuber och stek i smör på medelvärme utan att den får färg, vänd i spenaten, droppa över mer grädde och servera gärna med en löksallad! Löksallad 2 st röda lökar 1 st citron 1 st chilipulver (gärna från Kashmir) 10 kvistar mynta 1 bunt koriander 1 msk olja Salt Skiva löken och lägg i en skål. Kläm över saften från citronen, salta lite försiktigt, pudra över chilipulvret och häll på oljan. Blanda. Plocka och hacka örterna grovt, vänd ner och servera direkt.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.