Till Norrmejerier startsida
Parmesanlax

Parmesanlax

lättlagad och lyxig laxrätt

Mängd: 6 portioner

4,5/5
(29 röster)

Ingredienser

  • färsk lax 6 portionsbitar
  • 250 g bladspenat,fryst
  • 8 dl grädde
  • ½flaska hummerfond
  • 2 påsar parmesanpulver
  • peppar
  • broccoli
  • haricots verts
  • körsbärstomater

Gör så här

Smörj en ugnsform. Lägg tinad och urkramad bladspenat i botten. Lägg på laxen. Blanda grädde,fond, en påse parmesanpulver och lite peppar. Häll det över laxen. Strö den andra påsen parmesan på laxen. Sätt in i nedre delen av ugnen, ca 200 grader 25 minuter, eller tills laxen är färdig. Koka broccoli och haricot verts. Halvera tomaterna. Garnera genom att täcka formen med grönsakerna i fina röda och gröna rader. Ät och njut!

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.