Till Norrmejerier startsida
Rökta laxrosor med pepparrotsgrädde

Rökta laxrosor med pepparrotsgrädde

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(41 röster)

Ingredienser

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • ca 4 cm färsk pepparrot
  • ½ citron
  • salladsblad
  • 8 skivor kallrökt eller gravad lax

till dekoration: dill

Gör så här

Vispa grädden lätt. Riv pepparroten fint och blanda med grädden. Smaka av med en gnutta citron. Forma laxskivorna som rosor och lägg upp på ett fat med några salladsblad. Toppa varje laxros med en klick pepparrotsgrädde. Dekorera med dill och citronskivor.

Andra gillade även:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.