Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 litet huvud isbergssallad
  • 2 paprikor, gärna olika färger
  • ½ gurka
  • 4 msk majonnäs
  • 1 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 msk chilisås (eller ketchup)
  • 100 g skalade räkor
  • salt och nymalen peppar

till dekoration:

  • persilja och lime

Gör så här

Dela isbergsalladen i blad. Finhacka paprikan och gurkan. Blanda majonnäs, gräddfil och chilisås eller ketchup. Blanda räkorna med paprikan, gurkan och såsen.
Lägg en klick röra i varje salladsblad. Dekorera med persilja och lime.

Tips:

TIPS! Räkröran är också jättegod att servera på hårt tunnbröd, vänta då tills alldeles före serveringen med att lägga upp röran så att bröden inte blir mjuka.

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.