Till Norrmejerier startsida
Semmelkladdkaka

Semmelkladdkaka

Ljuvligt god kombination av kladdkaka och semla. Enkel att göra och klar på 25 minuter! Tänk att något så smarrigt samtidigt gör gott för Norrland när du väljer produkter från dina Norrländska mjölkbönder.

Mängd: 1 kladdkaka

3,5/5
(67 röster)

Ingredienser

  • 125 g Norrmejerier Smör
  • 2 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 tsk stötta kardemummakärnor eller malen kardemumma
  • 2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 3 ägg
  • 3 dl Vispgrädde
  • Rostade mandelflarn och florsocker till dekoration.

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret på låg värme i en kastrull och låt svalna något.
Blanda alla torra ingredienser i skål och tillsätt sedan ett ägg i taget. Blanda ihop till en jämn smet och tillsätt sedan det avsvalnande smöret. Häll smeten i en smörad form och grädda i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakan svalna av helt. Dekorera med ett tjockt lager vispgrädde och rostade mandelflarn och toppa med florsocker.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.