Till Norrmejerier startsida
Småbiffar i gräddsås

Småbiffar i gräddsås

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(56 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 dl ströbröd
  • 3 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 ägg
  • 600 g blandfärs
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • Norrmejerier Smör till stekning
  • 2 msk finhackad persilja
  • salt och nymalen peppar

potatismos:

  • 750 g mjölig potatis
  • 1 dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • salt och nymalen vitpeppar

Till servering:

  • potatismos
  • rårörda lingon

Gör så här

Skala och finhacka löken. Skala och riv morötterna fint. Fräs löken i lite smör, tillsätt morötterna och låt fräsa ytterligare en liten stund. Salta och peppra.
Blanda lök, morötter, ströbröd,
1 dl av grädden och ägg. Låt stå och svälla en liten stund. Blanda i köttfärsen och knåda smidigt. Forma till små biffar. Stek biffarna i smör i en stekpanna så de får fin färg på båda sidor.
Blanda kalvfond och grädde och häll i pannan. Låt puttra ihop en liten stund. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.
Skala, koka och pressa potatisen. Blanda med het mjölk och smör till ett mos. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med potatismos och rårörda lingon.

Tips:

TIPS! Löken kan uteslutas om någon i familjen inte gillar det. Av färsen kan du lika gärna göra köttbullar eller t ex en köttfärslimpa som bakas i ugn.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.