Till Norrmejerier startsida
Spansk fisk- och skaldjursgryta

Spansk fisk- och skaldjursgryta

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(18 röster)

Ingredienser

  • 2 liter vatten
  • 4 fiskbuljongtärningar
  • 1 stor gul lök
  • 1 tomat
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 4 dl rundkornigt ris
  • 0,5 g saffran
  • 400 g fiskfilé tex torsk eller lax
  • 200 g musslor
  • 2 dl ärtor
  • 100 g skalade räkor

aioli:

  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 krm saffran
  • salt och peppar

Gör så här

Rör ihop ingredienserna till aiolin och ställ kallt. Koka upp vatten och fiskbuljong. Hacka alla grönsaker. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs grönsakerna utan att de tar färg. Häll på buljongen och låt det hela småputtra i 15 minuter. Sila ifrån grönsakerna och häll tillbaka buljongen i kastrullen. Häll på ris och saffran, och låt det hela koka på svag värme tills riset är färdigt. Lägg i fisk, musslor, ärtor och sist räkor. Hetta upp alltsammans och servera med aioli i djupa tallrikar.

Andra gillade även: