Till Norrmejerier startsida
Stekt laxfilé med räkröra

Stekt laxfilé med räkröra

Mums, detta är lättlagat, bjudfint och lyxgott.

Mängd: 4 portioner

3/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé à 140 g
  • ris för 4 portioner
  • 1 burk kikärtor
  • 1/2 purjolök, strimlad
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 200 g räkor, skalade
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • gräslök, finhackad
  • salt och peppar

Gör så här

Stek laxen på medelhög värme i stekpanna eller i ugn, 200° i 15 minuter. Koka riset, blanda med avrunna kikärtor och purjo mot slutet av koktiden. Hacka under tiden ägg och räkor. Blanda med gräddfil och finhackad gräslök. Smaka av med salt och peppar. Servera den varma laxen med ris och den kalla räkröran på toppen. Dekorera gärna med strimlad purjolök.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.