Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 citrongräs
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 2½ dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 1 röd chili, skuren i tunna ringar
  • salt
  • 250 g sockerärtor
  • jasminris
  • 1 vårlök, skuren i ringar
  • 2 msk hackad koriander

Gör så här

Banka citrongräset lätt med baksidan av en kniv och skär i fyra bitar. Bryn kycklingen i smör. Tillsätt grädde, buljongtärning, citrongräs och hälften av chilin. Sänk temperaturen och låt sjuda under lock i ca 10 min. Smaka ev. av med salt. Strimla sockerärtorna på längden och koka dem en minut i saltat vatten. Servera kycklingen med ris och sockerärtor. Garnera med vårlök, hackad koriander och resten av chilin.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.