Till Norrmejerier startsida
Torskgryta med chilirotfrukter

Torskgryta med chilirotfrukter

Mängd: 4 portioner

4/5
(19 röster)

Ingredienser

  • 1 palsternacka
  • 1 liten bit rotselleri
  • 3 potatisar
  • 1-2 gröna chilifrukter
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 liter vatten
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk tomatpure
  • 2,5 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 400-600 g torskfilé
  • 1/3 purjolök
  • salt
  • persilja

Gör så här

Tärna rotfrukterna i sockerbitsstora bitar. Finhacka chilin. Lägg en klick smör i en gryta. Fräs rotfrukterna och chilin några minuter utan att det tar färg. Späd med vatten och vin Tillsätt buljongtärning, tomatpuré och låt koka 10-12 minuter. Skär under tiden torsken i grova tärningar, ca 2x2 cm. Tärna det vita av purjolöken och finhacka lite av det gröna. Rör ner grädden i grytan.
Lägg ner torsk och purjo. Låt sjuda ett par minuter. Smaka av med salt. Dekorera med hackad persilja. Servera i djupa skålar, gärna med ett gott bröd.