Till Norrmejerier startsida
Ugnsbakad kassler med en god crème fraiche

Ugnsbakad kassler med en god crème fraiche

Mängd: 4 portioner

4/5
(19 röster)

Ingredienser

  • 1 knippe rödbetor, ca 1 kg
  • 1 bit kassler, ca 600 g
  • 2 dl Crème Fraiche Campinjon-Kantarell
  • ½ dl hackad persilja
  • ½ dl hackad timjan
  • 2 msk rapsolja
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Koka rödbetorna i lättsaltat vatten tills de är klara. Skala dem och ringla över lite olja. Salta och peppra. Sätt ugnen på 225°. Skär kasslern i skivor och lägg i en smörd ugnsfast form. Lägg över ett lager crème fraiche. Gratinera i ugn ca 10 min tills kasslern är varm och har fått fin färg. Dekorera med hackade kryddor. Servera med rödbetor och gärna kokt färskpotatis.