Till Norrmejerier startsida

Mjölkbönder i Västernorrland

Västernorrlands mjölkbönder är stolta delägare av Norrmejerier. Här kan du träffa några av dem.

Hej! Någon frågade oss en gång hur en vanlig arbetsdag på gården ser ut. Svaret är enkelt: det finns inga vanliga dagar på gården. Ingen dag är den andra riktigt lik. Och det är nog därför vi trivs så bra med vårt arbete, variationen gör det omöjligt att tröttna. Jag heter Annica och jag och min sambo Rune driver jordbruk i Höga kusten.

Läs mer

Hej! Jag heter Lena Sjöström och bor i Banafjäl norr om Örnsköldsvik. Jag driver en mjölkgård tillsammans med min make Jan och våra två söner Alexander och Andreas.  Gården har funnits i släkten ända sen 20-talet, men har förstås moderniserats under åren.

Läs mer

Hej, vad roligt att du hittat hit till mig: Markus Karlsson! En tidig morgon i juni 2008 vaknade jag för första gången upp som mjölkbonde och ägare av en egen gård i Bjästa. Än i dag är det mitt bästa minne som bonde.

Läs mer


Hej och välkommen till vårt mejeri! På nyårsdansen 1983 träffade jag mitt livs kärlek, Håkan. Han var mjölkbonde och hade en gård utanför byn. Själv hade jag aldrig planerat att bli bonde, men det föll sig naturligt då jag alltid tyckt om djur. I vår nybyggda ladugård finns plats för 37 kor och ungdjur och vi vill kunna sköta allt som ett mindre familjejordbruk.

Läs mer


Hej och välkommen till mitt mejeri! Jag heter Urban, är 51 år gammal och jobbar på min gård i Ramsås utanför Härnösand. Lantbruket har tidigare skötts av mina föräldrar, men nu håller jag och min bror på att ta över, och det känns helt rätt. Dagarna är omväxlande och det finns otroligt mycket att uppleva bara här på gården.

Läs mer

Upptäck mer