Till Norrmejerier startsida

Lena Sjöström – mjölkbonde i Banafjäl, Västernorrland

Hej! Jag heter Lena Sjöström och bor i Banafjäl norr om Örnsköldsvik. Jag driver en mjölkgård tillsammans med min make Jan och våra två söner Alexander och Andreas. 

Gården har funnits i släkten ända sen 20-talet, men har förstås moderniserats under åren. Vi trivs med att ta hand om djuren, att se till att de mår bra, får vila och har mat när de behöver. När barnen var små kändes det förstås bra att det alltid fanns en förälder hemma, och friheten kring sin arbetsdag är viktigt. I dag är det även roligt när skolklasser eller människor från trakten kommer och hälsar på för att se hur allt går till. Att vi bönder tillsammans äger Norrmejerier gör att vi alltid har någonstans att vända oss med frågor och tankar, vilket känns jättebra. Vi är glada och stolta över vårt mejeri, Norrmejerier.

Lena Sjöström, mjölkbonde i Banafjäl och stolt delägare av Norrmejerier.

Mjölk ger energi

Mjölk är ett av de mest fullvärdiga livsmedel som finns. Mjölk och mjölkprodukter är våra viktigaste kalciumkällor men innehåller även betydande mängder av flera andra viktiga näringsämnen som både barn och vuxna behöver.

Mer om våra mjölkprodukter