Till Norrmejerier startsida
Annas goda svarta bröd

Annas goda svarta bröd

Härligt mustigt bröd som håller länge.

Mängd: 2 limpor

4/5
(54 röster)

Ingredienser

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl grovt rågmjöl
  • 1 1/2 dl vete- eller havrekli
  • 2 dl vetegroddar
  • 2 dl vetekross
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk brödkryddor
  • 5 tsk bikarbonat
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 liter Norrmejerier Lättfil
  • 1 dl russin, gärna ljusa sultanas

till formen:

  • 1/2 dl olja
  • 1/2 dl sesamfrön

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt sirap, fil och russin. Rör om ordentligt.
Tag två avlånga brödformar eller en stor rund form. Olja dem på insidan och bröa dem med sesamfrön. Grädda bröden i 2 timmar, långt nere i ugnen.

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.