Till Norrmejerier startsida
Kuvertbröd med kummin och Västerbottensost®

Kuvertbröd med kummin och Västerbottensost®

Mängd: 35 stycken

4,5/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 3 dl Norrmejerier Mjölk
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • cirka 7 dl mjöl; hälften graham och hälften vete
  • 3 msk kummin
  • 4 dl riven Västerbottensost®
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här

Smält smöret i en kastrull. Tag från värmen och häll i mjölken (degvätskan ska vara 37°). Smula jästen i en bunke och rör ut i lite av degvätskan. Häll på resterande vätska. Blanda i mjölet lite i taget och knåda i minst 10 minuter (gärna i matberedare). Låt jäsa övertäckt i 60 min. Forma till 35 stycken små bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 225°. Låt bröden jäsa ytterligare i 30 min. Rosta kumminfrön i torr panna på medelhög värme tills de börjar dofta och fått lite färg. Stöt dem sedan i en mortel. Blanda kummin med den rivna osten. Klipp ett litet hål i varje bulle och tryck ned 1 tsk av ostblandningen. Pensla med ägg och grädda i ugn ca 15 min eller tills bröden fått fin färg.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.