Till Norrmejerier startsida
Annorlunda Jansson (Vegetarisk)

Annorlunda Jansson (Vegetarisk)

Passar både på buffé och som ensamrätt

4,5/5
(11 röster)

Ingredienser

  • 5 stora potatisar (500 g)
  • 1 purjolök (300 g)
  • 1 bit kålrot (125 g)
  • 1 morot (100 g)
  • 1 bit rotselleri (100 g)
  • 1 palsternacka (100g)
  • 3 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde (alt. Norrmejerier Mellangrädde)
  • 3 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 3 msk ströbröd
  • 2 tsk kanel
  • 20 - 25 g Norrmejerier Smör (alt flyt. Norrmejerier Smör/rapsolja)

Gör så här

Skölj och skiva purjolöken tunt och fräs den i lite smör. skala rotfrukterna och strimla i tändstickssmala strimlor. Fräs allt utom potatisen i smör utan att de tar färg. Smörj en ugnsfast form. Blanda alla rotfrukterna även potaisen och purjolöken och lägg i ner dem i formen. Blanda grädde och mjölk, ha i salt och pepper och häll över grönsakerna. Strö över kanel och ströbröd och klicka sist över fettet. Grädda 175 grader ca 1 timme. Känn med provsticka att rotsakerna är mjuka.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.