Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 4 kokta potatisar
  • 1 burk ansjovis
  • 4 msk dill
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skiva löken tunt och stek den i lite smör utan att den tar färg. Skiva de kokta potatisarna. Varva lök, potatis, ansjovis och dill. Slå över grädden och ansjovisspadet. Gratinera i ugn
ca 15 minuter.

Tips:

TIPS! Detta är en snabbvariant på en klassisk Janssons Frestelse där vi använder kokt potatis. Om du inte gillar ansjovis går det att byta ut den mot bacon eller kassler. Strimla och fräs den då i en stekpanna tillsammans med löken.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.