Till Norrmejerier startsida
"Ärtsoppa" på röda linser - och plättar med sylt och grädde

"Ärtsoppa" på röda linser - och plättar med sylt och grädde

Med en smal soppa kan man unna sig en klick vispgrädde på plättarna, även till vardags.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(11 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 potatisar
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 2 dl röda linser
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • ev färsk timjan

Gör så här

Skala och hacka lök och vitlök. Tärna potatisen. Fräs alltsammans i smör i en kastrull. Tillsätt sköljda linser, buljong och kryddor. Koka på svag värme i 20 minuter eller tills linser och potatis är mosiga. Mixa soppan skummig, tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar. Dekorera med färsk timjan. Komplettera gärna med nystekta plättar, sylt och grädde.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.