Till Norrmejerier startsida
Baguettpinnar med sesamfrön

Baguettpinnar med sesamfrön

Mängd: 20 små baguetter

5/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 1/2 pkt jäst
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 msk smält Norrmejerier Smör
  • 5 dl fingervarmt vatten
  • ca 14 dl vetemjöl
  • 1 dl oskalade sesamfrön

Gör så här

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt saltet och oljan. Rör ut jästen i lite av vattnet. Häll i resten av vattnet och vetemjöl, knåda till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 1 1/2 timme. Sätt ugnen på 225°. Dela degen i 20 bitar. Rulla till smala baguetter och vrid dem lite. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla baugetterna med vatten och strö över sesamfrö. Låt jäsa ca 15 minuter. Grädda dem mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de får fin färg och låter ihåliga när man knackar på dem. Låt baguetterna svalna på galler.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.