Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

Blåbärsfyllning:

  • 2 dl blåbär
  • 2 msk maizenamjöl
  • 2 msk florsocker
  • 1 dl Norrmejerier Crème Fraiche

Gör så här

Pudra maizena över blåbären, tillsätt florsocker och crème fraiche och rör till en jämn smet.

Bullknutar:
Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en ganska tunn rektangel. Bred på fyllningen och vik kakan dubbel från långsidan. Skär i remsor, ca 2 cm breda. Gör ett längsgående snitt i varje remsa. Tvinna remsorna och gör en lös knut. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs i 40 minuter under handduk. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 8 minuter.

Fyllda längder:
Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en ganska tunn rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Dela till längder. Klipp med en sax sneda, ganska djupa flikar. Vik flikarna bakåt, varannan åt vänster och varannan åt höger. Jäs under duk i 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter.

Tips:

TIPS! Du kan också lägga bullarna i bullformar, det finns massor av roliga varianter i handeln.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.