Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 300 g vit choklad
  • 2 dl rostade blandade nötter eller valnötter

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ned kakao, vaniljsocker och vetemjöl. Rör sist ned det smälta smöret. Häll upp smeten i en smörd, bröad form med löstag­bara kanter. Grädda i 15-20 minuter, den ska fortfa­rande vara lite lös i mitten för en smaskig chokladtårta. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Drag kast­rullen av värmen och bryt ned chokladen i den varma grädden. Bred chokladen över kakan, toppa med nötter och ställ kallt fram till servering. Pudra gärna chokladtårtan med lite kakao.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.