Till Norrmejerier startsida
Currydoftande linsbiffar med yoghurtraita

Currydoftande linsbiffar med yoghurtraita

Mängd: 4 portioner

4/5
(18 röster)

Ingredienser

  • 4 stora potatisar
  • 4 dl röda linser
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1–2 msk vetemjöl
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk finskuren färsk chili eller
  • 1 krm chilipulver
  • 1 dl finhackad färsk koriander eller
  • 1 tsk torkad
  • salt och peppar
  • Norrmejerier Smör

Yoghurtraita:

  • 2 dl Matlagningsyoghurt eller Naturell Yoghurt
  • 1–2 dm gurka
  • 1 liten rödlök
  • 1 tomat
  • 1 pressad vitlöksklyfta

till servering: jasminris, morot

  • och koriander

Gör så här

Skala potatisen och dela den i fyra bitar. Skölj linserna och lägg dem i en kastrull tillsammans med potatis och buljong. Koka på svag värme tills potatis och linser är mosiga. Häll av kokspadet och spar det. Mosa potatis och linser grovt med gaffel eller stavmixer. Späd med kospadet eftersom tills moset blir slätt. Rör ned 1–2 msk mjöl för binda moset och få smeten riktigt tjock. Rör ned alla kryddor. Smaka av med salt och peppar. Forma små biffar och stek dem i smör på svag värme. Finhacka grönsaker och lök och rör samman med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp biffarna på morots-strimlor och dekorera med korianderkvistar. Servera med yoghurtraita och jasminris.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.