Till Norrmejerier startsida
Varm bönsallad med saffransfraiche

Varm bönsallad med saffransfraiche

Gott, nyttigt och annorlunda. Kombinationen varma bönor, kall syrlig sås och honung är lyckad.

Mängd: 4-6 portioner

4,5/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 1 burk röda bönor
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 burk kikärtor, väl avrunna
  • 2 dl crème fraiche
  • ett kuvert saffran,
  • 0,5 g
  • salt, peppar
  • flytande honung

Gör så här

Skölj bönorna och låt rinna av. Finhacka lök och vitlök. Fräs detta i smör utan att det tar färg. Rör ned bönor och kikärtor, fräs alltsammans ett par minuter. Rör under tiden samman crème fraiche och saffran. Smaka av med salt och peppar.Servera bönorna med kall saffransfraiche och ringlad honung över.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.