Till Norrmejerier startsida
Färsbiffar med savoykål och svampfräs

Färsbiffar med savoykål och svampfräs

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 500 g älg- eller nötfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 4 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • 1½ tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • ½ huvud savoykål
  • ½ liter blandad svamp t ex shiitake, champinjoner och kantareller
  • 2 msk finstrimlad bladpersilja
  • 2 msk Norrmejerier Smör till stekning
  • till servering
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche Champinjon-
  • Kantarell

Gör så här

Stek löken i lite smör tills den är mjuk och har fått färg. Blanda lök, färs, ströbröd, ägg, salt och peppar till en smet. Forma den till avlånga biffar. Bryt kålen i bitar och stek med svamp i smör. Stek biffarna i smör tills de fått fin färg runtom. Värm crème fraichen. Lägg upp biffarna på en bädd av savoykål och svamp. Strö över persiljan. Servera biffarna med den varma crème fraichen och kokt potatis.