Till Norrmejerier startsida
Fiskfilé i grön sås med pumpapuré

Fiskfilé i grön sås med pumpapuré

Mängd: 4 portioner

5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé, t ex torsk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 purjolök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl fiskbuljong
  • 1 dl vitt vin

Pumpapuré:

  • 1 liten pumpa, ca 700 g fruktkött
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk saft av citron
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • salt och peppar

Gör så här

Börja med pumpapuréen. Skala pumpan och gröp ur kärnorna. Skär fruktköttet i mindre bitar, koka dem i grönsaksbuljong och citronsaft tills pumpabitarna känns helt mjuka, ca 10 min. Häll av kokspadet. Kör pumpaköttet till mos i en matberedare och häll tillbaks moset i kastrullen, tillsätt crème fraiche. Koka ihop något, ca 5 min, smaksätt med salt pepparrot och svartpeppar. Strimla purjolöken, fräs den och vitlöken i smör i en traktörpanna. Strö över dill och persilja. Salta och peppra fiskfiléerna, lägg dem ovanpå det gröna. Blanda buljong och vin och häll det i pannan och låt sjuda under lock 5-10 min.
Servera fisken med pumpapuré och kokt potatis.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.