Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 4 dl grädde
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 gram smält Norrmejerier Smör
  • 2 dl kallt vatten
  • 1/4 tsk salt

Gör så här

Slå igång våffeljärnet. Blanda bakpulver och salt i mjölet och vänd ned mjölet i vattnet. Vispa grädden hårt och blanda med mjöl- och vattenblandningen samt smält smör som svalnat. Spara lite av smöret till våffeljärnet under det första gångerna du gräddar.

Lägg ca 1 dl smet i järnet åt gången. Grädda 2-3 minuter. Servera dem direkt eller lägg upp våfflorna på galler för att bibehålla krispigheten.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.