Till Norrmejerier startsida
Grillad fläskfilé med citronsås och ugnsbakade rödbetor

Grillad fläskfilé med citronsås och ugnsbakade rödbetor

Mängd: 4 portioner

4/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé
  • 1 kg rödbetor eller polkabetor
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 msk fänkålsfrö
  • rivet skal av ½ citron
  • rivet skal av ½ apelsin
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 msk konc. kalvfond
  • 1 msk saft av citron
  • salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Skala betorna och skär dem i klyftor. Lägg dem i en ugnsfast form och klicka över lite smör. Baka i ugn ca 20 min eller tills de känns mjuka.
Stöt fänkålsfrön i en mortel och rosta dem i en torr stekpanna tills det börjar dofta. Blanda frön, apelsin- och citronskal samt salt och peppar.
Putsa filén och bryn den runtom i smör tills den fått fin färg. Salta och peppra. Lägg filén i en ugnsfast form. Häll i grädden i stekpannan och låt den puttra något. Smaka av såsen med kalvfond, citronsaft, salt och peppar.
Stek klart fläskfilén i ugn ca 15 min tills den är genomstekt. Låt vila i 5 min innan den skärs upp. Servera fläskfilén i skivor med citronsås och ugnsbakade rödbetor. Strö över fröblandningen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.