Till Norrmejerier startsida
Havreflarn med björnbär

Havreflarn med björnbär

Gör en enkel och elegant dessert av havreflarn

Mängd: ca 35 st

4/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 75 g Norrmejerier Smör
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 2 msk Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 msk ljus sirap
  • ¼ tsk bakpulver
  • till servering
  • 200 g frysta björnbär
  • 2 dl Norrmejerier Vaniljvisp
  • några kvistar citronmeliss

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smält smör i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser under omrörning.
Klicka ut teskedsstora klickar av smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda flarnen i mitten av ugnen i ca 5 min. Låt dem svalna något och lägg över dem på galler för att torka.
Vispa vaniljvispen och tina björnbären. Lägg flarn på fat och lägg på björnbär och en klick vaniljvisp. Toppa med ännu ett flarn, några björnbär, vaniljvisp och dekorera med citronmeliss.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.