Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • ½ kålrot
  • 1 morot
  • 2 potatisar
  • 1 broccoli
  • 1 purjolök
  • 400 g julskinka
  • 100 g rökt sidfläsk eller bacon
  • 6 prinskorvar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 4 ägg
  • 2 dl crème fraiche Mexikansk Chili

Gör så här

Skala och skär kålrot, morot och potatis i tärningar. Dela broccolin i buketter. Snitta och tvätta purjolöken och skär den i 1 cm skivor. Skär skinka och sidfläsk i tärningar samt prinskorven i skivor.
Stek kålrot, morot och potatistärningar i smör i en stekpanna tills de börjar bli mjuka och få fin färg. Lägg i purjolöken och stek ytterligare någon minut.
Koka broccolin ett par minuter i lättsaltat vatten tills den är nätt och jämnt mjuk.
Blanda och stek skinka, prinskorv och sidfläsk tills det får fin färg. Blanda ner grönsaker och broccoli. Stek äggen i lite smör.
Servera pytten med stekta ägg och crème fraiche. Dekorera gärna med persilja.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.