Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 4 dagsgamla kanelbullar eller mot-
  • svarande bit kanellängd
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 2 ägg
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • florsocker
  • kanel

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smörj fyra ugnsfasta portionsformar. Vispa ihop ägg, grädde och vaniljsocker. Skär brödet i valnötstora bitar. Doppa dem i äggsmeten och fördela i formarna. Häll sedan det sista av äggstanningen över brödet. Pudra florsocker på ovansidan och grädda i ca 15 minuter eller tills brödet fått färg och äggstanningen runt brödet har stannat. Pudra med kanel för extra kaneldoft.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.