Till Norrmejerier startsida
Kantarellpastejer

Kantarellpastejer

Mängd: 9 portionsformar à 1½ dl alternativt muffinsplåt

4,5/5
(42 röster)

Ingredienser

  • 3 plattor smördeg
  • Fyllning
  • 2 dl Västerbottensost, riven
  • 1 pkt bacon (140 gram)
  • ½ l kantareller
  • 3 ägg
  • 2½ dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C. Skär bacon i bitar och grovhacka svampen. Fräs bacon i stekpanna och tillsätt svampen efter några minuter, fräs ytterligare 5 minuter och låt svalna. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Kavla smördegen lätt. Skär varje platta i 3 delar. Lägg en skiva i botten och upp på kanterna i varje form. Fyll formarna med bacon- och svampblandningen, strö Västerbottensosten ovanpå. Fördela sedan äggstanningen i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna 10-15 minuter och lossa dem försiktigt ur formarna. Servera med sallad och några kantareller.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.