Till Norrmejerier startsida
Katrinplommonkaka med saffran

Katrinplommonkaka med saffran

En lyckad kombination av katrinplommonkaka och gotländsk saffranskaka.

Mängd: 4 pers

4/5
(30 röster)

Ingredienser

  • 3 ägg
  • ½ dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 påse saffran
  • ½ dl vetemjöl
  • 500 g cottage cheese, Keso naturell
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 10 katrinplommon

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker. Rör i salt, saffran, mjöl, cottage cheese och mjölk. Häll smeten i en smörd ugnssäker form. Hacka katrinplommonen och strö dem över smeten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 50 minuter. Servera med lättvispad grädde.

Tips:

En söt avslutning på middagen är bättre för kroppen än att småäta godis, kex och glass mellan måltiderna.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.