Till Norrmejerier startsida
Krämig soppa med räkor och löjrom

Krämig soppa med räkor och löjrom

Låt nyårstemat gå i vintervitt. Vackra vita blommor till en sober svart och vit dukning. Ge plats för bordets smakexplosioner!

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(121 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 250 g små fina frysta ärtor
  • 8 dl hönsbuljong
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • en burk grön sparris
  • salt och peppar
  • ev 3/4 dl mousserande vin

till dekoration: 200 g skalade räkor

  • 100 g löjrom
  • några stjälkar sparris
  • några strån gräslök

Gör så här

Finhacka lök och vitlök. Fräs detta i smör i en kastrull, utan att det tar färg. Rör ned ärtorna och fräs någon minut innan du häller på buljongen. Låt soppan sjuda i 10 minuter.
Grovhacka sparrisen, spara några till dekoration, och rör ned resten i soppan. Häll på grädde och mixa soppan slät. Smaka av med lite salt och peppar. Tänk på att räkor och löjrom är salta.

Vid servering, lägg i räkor och toppa med löjrom, sparris och gräslök. Avsluta med lite nymald svartpeppar och en skvätt mousserande vin.

Tips! Soppan går att göra klart dagen före och förvara i kyl. Värm försiktigt och lägg i räkor och löjrom precis innan serveringen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.