Till Norrmejerier startsida
Kycklingburgare med hamburgerdressing

Kycklingburgare med hamburgerdressing

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 600 g kyckling- eller kalkonfilé
  • 1–2 ägg
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • grönsallad
  • 8 goda portionsbröd

dressing:

  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 msk mild chilisås
  • 1 msk bostongurka
  • salt och peppar

Gör så här

Rör ihop dressingen och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt och låt mogna. Kör kycklingfilén i matberedare till en slät färs. Rör den smidig med ett eller två ägg, beroende på hur tjock färsen är. Den ska vara ganska lös. Krydda med salt och peppar. Smält smöret i en stekpanna. Forma fina biffar och stek dem guldbruna i ca 4–5 minuter. Servera burgarna med dressing, sallad, tomat och lökskivor.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.