Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl grovt rivna morötter
  • 1 dl russin
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 krm ingefära
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Laktosfri Crème Fraiche

Glasyr:

  • 1 1/2 dl Norrmejerier laktosfri Crème Fraiche
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Till garnering: Citronmeliss

Gör så här

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt morötter och russin. Blanda samman mjöl, bakpulver och kryddor och rör ner det i smeten. Tillsätt gräddfil. Häll smeten i en smörd och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i ugn vid 175ºC, ca 40 min. Låt kakan kallna. Vispa créme fraiche rätt så hårt. Smaksätt med florsocker och vaniljsocker. Bred glasyren över kakan och garnera med citronmeliss.