Till Norrmejerier startsida
Laktosfri smörgåstårta

Laktosfri smörgåstårta

Mängd: 16 bitar

4/5
(51 röster)

Ingredienser

  • 2 förpackningar Mjuk Hönökaka (8 st halvor)
  • Fyllning 1
  • 2 hårdkokta hackade ägg
  • 250 g finhackad Crabfish
  • 3 dl Norrmejerier Laktosfri Crème Fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • Salt
  • Fyllning 2
  • 1 burk röd stenbitsrom
  • 2 dl Norrmejerier Laktosfri Crème Fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • ½ dl finhackad gräslök
  • Garnering
  • 1-2 dl Norrmejerier Laktosfri Crème Fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl finhackad dill/persilja
  • 500 gr räkor med skal
  • 1 burk stenbitsrom svart
  • 1½ finhackad gurka
  • Dillkvistar

Gör så här

Blanda fyllningarna. Bred fyllning 1 på fyra halvor och fyllning 2 på två halvor. Lägg ihop halvorna till runda bottnar. Varva fyllningarna och avsluta med två ofyllda halvor. Täck tårtan och låt den stå kallt några timmar, helst över en natt. Blanda crème fraîche och majonnäs och bred över och runt tårtan. Garnera kanterna med kryddgrönt och ovanpå med skalade räkor, rom, gurka och dillkvistar.