Till Norrmejerier startsida
Långpannebröd med blandade frön

Långpannebröd med blandade frön

Mängd: Ca 16 bitar

3,5/5
(66 röster)

Ingredienser

  • 1 paket jäst, 50 g
  • 50 g smör
  • 5 dl Norrmejerier Lättmjölk
  • ½ dl flytande honung
  • 1½ tsk salt
  • 4 dl havregryn
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 1½ dl blandade frön t ex pumpa, lin och solrosfrö

Gör så här

Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölk, honung och salt. Låt blandningen bli 37°. Blanda ut jästen i lite av degvätskan, tillsätt resterande vätska. Blanda i gryn och mjöl och rör till en jämn smet. Smöra en långpanna ca 25 x 35 cm diameter. Platta ut degen i formen med mjölade händer. Strö över de blandade fröna. Skåra degen i rutor med en kniv. Låt jäsa under bakduk i 40 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min, prova med sticka att brödet känns torrt.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.