Till Norrmejerier startsida
Lax med wasabi och limesås

Lax med wasabi och limesås

Mängd: 4 portioner

4/5
(20 röster)

Ingredienser

  • 500 g lax
  • 4 portioner ris
  • 1/2 lime
  • 2 dl Lätt crème fraiche
  • 2 tsk wasabi (japansk pepparrot på tub)
  • 4 morötter
  • 100 g sockerärtor
  • 4 grillspett
  • Norrmejerier Smör
  • Salt och malen vitpeppar

Gör så här

Skär laxen i kuber och trä upp på spett. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Riv limeskalet på den fina sidan av rivjärnet. Blanda crème fraiche med wasabi, finrivet skal och saft av lime. Smaka av med salt och peppar. Skala och strimla morötterna. Strimla sockerärtorna tunt på längden. Koka morötterna och sockerärtorna i ca 1 minut i lättsaltat vatten. Häll av i durkslag. Stek laxen i smör i en stekpanna tills den fått fin färg. Servera med ris, crème fraichesås och grönsaksstrimlor. Dekorera gärna med lime.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.