Till Norrmejerier startsida
Libanesiska spett med bulgur och bönor

Libanesiska spett med bulgur och bönor

Vare sig du använder lamm- eller köttfärs, så blir spetten saftiga och goda med matlagningsgrädde i smeten.

Mängd: 4 portioner

4/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 4 dl bulgur
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 400 g köttfärs
  • 1-2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk mynta, torkad
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 burk avrunna kikärtor
  • 1 burk avrunna svarta bönor
  • 1 vitlöksklyfta
  • en klick Norrmejerier Smör

Vitlöksyoghurt:

  • 2 dl Norrmejeriers Matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, pressad

Gör så här

Blanda yoghurt och vitlök och ställ kallt fram till servering. Koka upp bulgur och buljong. Drag kastrullen av värmen. Täck med lock och låt dra i 15 minuter. Blanda köttfärs med kryddor och grädde till en smidig färs. Forma färsen runt träspett med handen och stek dem långsamt på medelvärme i 10 minuter. Hetta under tiden upp en klick smör i en annan panna. Fräs kikärtor, bönor och vitlök. Krydda med salt och peppar. Blanda bönorna med den kokta bulguren. Servera spetten varma med bönor och bulgur samt vitlöksyoghurt.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.