Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 kuvert saffran (0,5 g)
  • 1 krm salt
  • 75 g Norrmejerier Smör
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 1/2 paket jäst (25 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl vit baksirap
  • 1 ägg
  • 9-10 dl vetemjöl
  • till pensling
  • rivet skal av 1 limefrukt
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 msk Norrmejerier Smör

Gör så här

Stöt saffran med saltet i en mortel.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut det i lite av degspadet. Häll i resten av degspadet och saffran. Tillsätt sirap och ägg. Häll i det mesta av mjölet och arbeta till en jämn och smidig deg. Låt jäsa övertäckt med
bakduk i ca 40 min.
Sätt ugnen på 250°. Ta upp den jästa degen på mjölat bord. Arbeta samman den och dela sedan i 40 bitar. Rulla dem till runda bullar. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 20 min. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 7-8 min. Låt svalna. Blanda sockret med rivet limeskal. Smält smöret i en kastrull. Pensla de nygräddade bullarna med smält smör och doppa dem i limesockret.

Andra gillade även:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.