Mängd: 1 stor tårta ca 12-14 bitar
tårtbotten:
mangofyllning:
chokladmousse:
Sätt ugnen på 200°. Börja med tårtbotten. Hacka chokladen och smält i vattenbad. Vispa socker och smör vitt och pösigt. Rör ner den smälta chokladen och äggen, ett i taget. Sikta i mjölet och blanda till en jämn smet. Häll i en stor smord och mjölad kakform, ca 28 cm, med löstagbar botten. Grädda chokladbotten
ca 10 minuter, ta ut och låt svalna. Blötlägg gelatinbladen till mangofyllningen. Koka upp mango, socker och vatten tills mangon blir mjuk. Rör ner gelatinet. Låt svalna en stund.
Blötlägg gelatinbladen till chokladmoussen. Koka upp 1½ dl grädde, hacka chokladen och blanda i grädden tills den smälter och det blir en jämn smet. Vispa socker, ägg och äggulor i vattenbad (85 grader) tills det blir en tjock och fluffig smet. Rör ner gelatinbladen ett i taget och chokladen med försiktiga tag. Vispa resterande grädde lätt och vänd ner i chokladsmeten lite i taget.
Klipp till ett smörpapper och lägg längs kanten i kakformen. Fördela mangon på chokladbotten och toppa med chokladmoussen. Låt gärna stå i frysen ca 4 timmar innan servering eller i kyl över natten.