Till Norrmejerier startsida
Maffig choklad- och mangotårta

Maffig choklad- och mangotårta

Mängd: 1 stor tårta ca 12-14 bitar

3,5/5
(52 röster)

Ingredienser

tårtbotten:

  • 125 g mörk choklad
  • 1½ dl strösocker
  • 125 g Norrmejerier Smör, rumsvarmt
  • 2 ägg
  • 1 dl mjöl

mangofyllning:

  • 3 gelatinblad
  • 400 g fryst mango i tärningar
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl vatten

chokladmousse:

  • 5 gelatinblad
  • 4½ dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 225 g mörk choklad
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 äggulor

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Börja med tårtbotten. Hacka chokladen och smält i vattenbad. Vispa socker och smör vitt och pösigt. Rör ner den smälta chokladen och äggen, ett i taget. Sikta i mjölet och blanda till en jämn smet. Häll i en stor smord och mjölad kakform, ca 28 cm, med löstagbar botten. Grädda chokladbotten
ca 10 minuter, ta ut och låt svalna. Blötlägg gelatinbladen till mangofyllningen. Koka upp mango, socker och vatten tills mangon blir mjuk. Rör ner gelatinet. Låt svalna en stund.
Blötlägg gelatinbladen till chokladmoussen. Koka upp 1½ dl grädde, hacka chokladen och blanda i grädden tills den smälter och det blir en jämn smet. Vispa socker, ägg och äggulor i vattenbad (85 grader) tills det blir en tjock och fluffig smet. Rör ner gelatinbladen ett i taget och chokladen med försiktiga tag. Vispa resterande grädde lätt och vänd ner i chokladsmeten lite i taget.
Klipp till ett smörpapper och lägg längs kanten i kakformen. Fördela mangon på chokladbotten och toppa med chokladmoussen. Låt gärna stå i frysen ca 4 timmar innan servering eller i kyl över natten.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.