Till Norrmejerier startsida
Mandel- och russinfylld kycklingpaj med rostad rödlök

Mandel- och russinfylld kycklingpaj med rostad rödlök

Mängd: 4-6 portioner

3,5/5
(6 röster)

Ingredienser

  • pajdeg
  • 3 dl dinkel- eller vetemjöl
  • 125 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk kallt vatten
  • fyllning
  • 400 g kycklingfilé, i bitar
  • 1 dl russin
  • 1 dl mandel, grovt hackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 zucchini i små tärningar
  • 3 ägg
  • 1 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • ½ tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 dl riven Västerbottensost®
  • 2 rödlökar, skivade
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 nypa socker
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 msk färska repade timjanblad

Gör så här

Mixa smör och mjöl tills det blir smuligt. Tillsätt vatten och fortsätt mixa till en boll. Tryck ut pajdegen i en pajform och nagga med en
gaffel. Låt degen vila minst 1 tim i kyl. Sätt ugnen på 200°.
Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Bryn kyckling, zucchini, vitlök och lök i omgångar i en stekpanna i smör. Salta och peppra. Blanda ned russin och mandel. Vispa ihop äggstanningen, blanda med osten och fyll pajskalet. Grädda i ugn ca 40 min tills äggstanningen har stelnat. Stek rödlöken långsamt i lite smör tills den är mjuk och gyllene. Strö över lite socker samt salta och peppra. Servera pajen med rostad rödlök och timjanblad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.