Till Norrmejerier startsida
Matjessillfat

Matjessillfat

Sommar, sommar, sommar...

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(3 röster)

Ingredienser

  • ½ kg färsk potatis
  • 1 knippa färsk dill
  • 1-2 burkar matjessill
  • 1 dl finhackad gräslök
  • ½ gurka
  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 4 kokta ägg
  • 1 dl solrosskott

Gör så här

Koka potatisen med dill i lättsaltat vatten. Skala och skär gurkan i tärningar. Skala och skär äggen i klyftor. Lägg alla tillbehör var för sig på ett stort fat och servera med nykokt färskpotatis och gräddfil i skål.

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.