Till Norrmejerier startsida
Matjestoppar på kavring

Matjestoppar på kavring

Så svenskt, och så gott. Hela den svenska sommaren samlad på en liten macka!

Mängd: 4 portioner

4/5
(28 röster)

Ingredienser

  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 rödlök
  • 200 g väl avrunnen matjessill
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 msk kaviar
  • nymald svartpeppar
  • 4 skivor kavring
  • ett knippe gräslök, fint skuren

Gör så här

Skala och hacka äggen. Skala och finhacka löken. Skär matjessillen i små bitar. Vänd ihop alltsammans med gräddfil, kaviar och gräslök. Krydda med svartpeppar. Ställ kallt till servering. Skär brödet i munsbitstora bitar. Klicka ut mat­jesröran och toppa gärna med lite extra gräslök och rödlök.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.