Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 pkt krustader ca 15 -20 st
  • 100g riven Västerbottenost®
  • 1 ägg
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • salt och vitpeppar
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 liten burk ansjovisfileér
  • 1 knippe dill

Gör så här

Sätt ugnen på 150º. Fyll krustaderna till hälften med osten. Blanda ihop ägg och grädde. Smaka av med salt och vitpeppar. Fyll krustaderna med äggblandningen och grädda i ca 10 min.
Hacka löken. Stek i smöret och tillsätt sockret efter en stund. Låt sockret smälta tills det blir lite gul/brunaktigt och flytande, dvs karamelliserat.
Servera krustaderna lätt ljumna med sockerstekt lök, en liten ansjovis filé och dill.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.