Till Norrmejerier startsida
Lyxig skaldjurstårta med löjrom

Lyxig skaldjurstårta med löjrom

När bara det bästa är gott nog.

Mängd: 4 portioner

4/5
(26 röster)

Ingredienser

  • 2 skivor landgångsbröd

fyllning:

  • 1 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 hårdkokta ägg
  • 200 g skalade räkor
  • 100 g crabsticks
  • salt och peppar

dekoration:

  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 msk chilisås
  • salt och peppar
  • 2 hårdkokta ägg
  • 200 g kräftstjärtar
  • 100 g löjrom
  • dill
  • krasse

Gör så här

Rör ihop crème fraiche och ma­jonnäs. Skala och hacka äggen. Hacka räkor och crabsticks. Vänd ihop och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt fram tills tårtan ska läggas ihop. Fördela fyllningen över ena brö­det och täck med det andra. Låt stå kallt ett par timmar, så tårtan sätter sig. Rör samman crème fraiche och chilisås. Smaka av såsen med salt och peppar. Skala och finhacka äggen. Bred ut crème fraiche över och på sidorna av tårtan. Lägg en rand av hackade ägg i mitten. Fördela kräftstjärtar i en rad, på varje sida om äggen. Toppa med löjrom i små klickar ovanpå äggen. Dekorera sidorna med klippt krasse och toppa med små dillvippor.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.