Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 20 st släta bullar

mandelmassa:

  • 2 dl skållad mandel
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk Norrmejerier Mjölk
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 3 msk florsocker

Gör så här

Kör mandlarna till ett fint strössel i matberedaren. Tillsätt sockret och kör i matberedaren ca 5 minuter till en smidig mandelmassa. Vispa grädden lätt. Skär av ett lock på varje bulle och gröp ur lite av innehållet. Blanda det med mandelmassa och lite mjölk. Vispa grädden lätt. Fyll bullarna med mandelmassa och spritsa på grädden. Lägg på locken och sikta över florsocker.

Tips:

TIPS! Gör gärna norrländska semlor genom att blanda den vispade grädden med hjortronmylta. Gröp ur bullarna och fyll med mandelmassa och vispad hjortrongrädde. Dekorera med hjortron och citronmeliss.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.