Till Norrmejerier startsida
Minispett med köttbullar och prinskorv

Minispett med köttbullar och prinskorv

Mängd: 4 portioner

4/5
(14 röster)

Ingredienser

  • 20 brysselkål
  • 8 prinskorvar
  • 20 köttbullar (se recept nedan)
  • 8 grillspett
  • Norrmejerier Smör till stekning
  • Köttbullar
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • salt och nymalen vitpeppar
  • Norrmejerier Smör till stekning
  • Senapsdipp
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche
  • 2 msk mild senap
  • salt och nymalen vitpeppar

till dekoration: senapsfrön

  • Ostdipp
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche
  • 1 dl riven Norrglimt®
  • salt och nymalen vitpeppar

till dekoration: fintärnat äpple

Gör så här

Koka brysselkålen i saltat vatten tills den är mjuk. Häll av i durkslag. Dela prinskorvarna i mindre bitar och stek dem i smör.
Varva brysselkål, köttbullar och prinskorvar på grillspett och förvara i kylskåp. Värm i 150° ugn ca 10 min innan servering. Servera med senap och/eller ostdipp.


Köttbullar

Blanda ströbröd och grädde och låt stå och svälla i 5 minuter. Blanda ner färs, ägg, fond, salt och peppar. Forma till små köttbullar och stek gyllenbruna i smör.

Senapsdipp

Blanda crème fraiche och senap, smaka av med salt och vitpeppar. Dekorera gärna med senapsfrön.

Ostdipp

Blanda crème fraiche och riven ost, smaka av med salt och peppar. Dekorera med fintärnat äpple.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.