Till Norrmejerier startsida
Mjuk Pepparkaka med pepparkaksfil

Mjuk Pepparkaka med pepparkaksfil

Mängd: 2 stycken

3,5/5
(26 röster)

Ingredienser

  • 200 gr margarin eller Norrmejerier Smör
  • 5 dl farinsocker
  • 4 ägg
  • 3 dl pepparkaksfil
  • 6 dl vetemjöl
  • 25 gr pepparkakskrydda
  • 2 tsk bikarbonat

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader. Smörj och bröa 2 formar a`
1½ L.

Rör rumsvarmt fett och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
Rör ner pepparkaksfilen och till sist,
mjölet blandat med kryddorna och bikarbonat.
Häll smeten i formarna.

Sätt in formarna i nedre delen av ugnen, sänk temperaturen till 175 grader. Grädda 50-60 min.
Låt kakorna stå kvar i formarna några minuter innan de stjälps upp. Låt dem svalna under bakduk.
Går utmärkt att frysa.

Det går bra att göra muffins också blir ca 40 st.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 10 minuter, sänk sen till 175 grader. Grädda i ca 10 minuter till.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.